OM RASKE NETTKURS

Nedenfor finner du litt informasjon om hvem vi er, hvorfor vi har startet denne siden, hva vi tilbyr og til hvilken kostnad. Bare send oss en e-post hvis det er noe annet du lurer på.

Hvem, hvorfor og hva?

Hvem er Raske Nettkurs?

Raske Nettkurs drives av oss, universitetslektor Kristian Wærness og førstelektor Ørjan Kristensen. Vår arbeidsplass er UiT Norges Arktiske Universitet. Vi har lang erfaring med undervisning i flere fagområder på forskjellige nivåer, og har publisert lærebøker i blant annet matematikk og statistikk, og gitt ut formelsamling til bruk gjennom en hel økonomibachelor. Deling og digitalisering av undervisningsmateriell står sentralt i jobben vår, og mye av vårt materiale brukes allerede aktivt både på Handelshøgskolen ved UiT og andre institusjoner. For tiden jobber vi med å tilpasse dette innholdet til å fungere i kursdatabasen til Raske Nettkurs, og i tillegg har vi masse spennende idéer til helt nytt kursinnhold.

Hvorfor Raske Nettkurs?

Vi savnet et sted vi kunne tilby faginnhold akkurat slik vi ønsker. I mange år har vi delt faglige ressurser på YouTube, Facebook og ulike læringsplattformer, men ingen av disse løsningene har vi funnet optimale. På Raske Nettkurs kan vi endelig bygge opp et konsentrert undervisningsopplegg helt etter eget ønske. Nettsiden er organisert slik at brukerne jobber med teori, eksempler, oppgaver og løsninger i en vekselvirkning mellom videoer, tekstdokumenter og datafiler. Vår visjon er at brukerne raskt skal beherske kursets innhold, uten ytterligere ekstern hjelp.

Hva tilbyr Raske Nettkurs?

Hos Raske Nettkurs får du selvfølgelig raske nettkurs. Her er mye godt faginnhold samlet på et og samme sted, og du slipper dermed å søke etter ulikt fagstoff på forskjellige nettsider. Hos oss møter du et ferdigsnekret opplegg for et konkret tema du ønsker å beherske i løpet av kort tid. Kursene består flere videoer med tilhørende tekstdokumenter, samt datafiler (som Excel) der dette er aktuelt. Alle filer kan selvfølgelig lastes ned. Vi bruker mye tid på å lage pedagogiske og selvgående opplegg, og er nøye på at løsninger er både detaljerte og godt forklart. Kunnskap er fokuset hos oss, ikke diplomer og kursbevis. I alle kursene skal du derfor selv vise at du behersker oppgaver, og mange av kursene avsluttes i tillegg med egne tester.

Hva koster Raske Nettkurs?

Vi har ingen store økonomiske motiver. Vi må likevel ta oss noe betalt for å dekke direkte kostnader vi har ved å drive denne nettsiden. Kursinnhold hos Raske Nettkurs er vesentlig billigere enn sammenlignbare tilbud. Hos Raske Nettkurs kan du leie et kurs i 1 måned for 15-25 kr. I løpet av denne måneden har du tilgang til alle videoene i kurset, og du kan åpne eller laste ned alle tilhørende tekstdokumenter og datafiler. Et populært alternativ er fri tilgang til alle kursene vi tilbyr. Dette inkluderer selvsagt også fri nedlastning av tekstdokumenter og datafiler. Du kan velge mellom månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller årlig betaling. I alle alternativene får du en 10 dagers prøveperiode, og du får selvfølgelig gode rabatter ved å velge lengre perioder. Til tider kjører vi også egne tilbudskampanjer, så det er bare å følge med!

Diverse fra Raske Nettkurs

Nyhetsbrev

 • Mars 2022 -> Nyttige funksjoner i Excel, flere kurs med likninger er under produksjon, og kompetanse i økonomi er viktig.

 • April 2022 -> Hvordan løse likninger, sum og gjennomsnitt i Excel, og matematikk og finans på grafisk kalkulator.

Tips og triks i Excel

 • Exceltips 15 -> Hvordan effektivt bruke sirkelreferanse og iterativ beregning i Excel?

 • Exceltips 14 -> Hvordan raskt finne beskrivende statistikk for flere datasett i Excel?

 • Exceltips 13 -> Hvordan få helt nøyaktige resultater ved bruk av målsøk i Excel?

 • Exceltips 12 -> Hvordan sette inn diagrammer med et tastetrykk i Excel?

 • Exceltips 11 -> Hvordan bruke statuslinjen til å få nyttig informasjon i Excel?

 • Exceltips 10 -> Hvordan summere rader og kolonner på effektive måter i Excel?

 • Exceltips 09 -> Hvordan lynkjapt presentere og tolke data med hurtiganalyse i Excel?

 • Exceltips 08 -> Hvordan fryse ruter for å låse rader og kolonner i Excel?

 • Exceltips 07 -> Hvordan bruke relative og absolutte cellereferanser i Excel?

 • Exceltips 06 -> Hvordan fylle ut rader og kolonner med formler og sekvenser i Excel?

 • Exceltips 05 -> Hvordan raskt filtrere innholdet i et dataområde i Excel?

 • Exceltips 04 -> Hvordan markere lange kolonner i en formel i Excel?

 • Exceltips 03 -> Hvordan tilpasse rader og kolonner til celleinnhold i Excel?

 • Exceltips 02 -> Hvordan markere områder, rader og kolonner i Excel?

 • Exceltips 01 -> Hvordan sette inn nye rader og kolonner i Excel?

Tips og triks i matematikk

 • Mattetips 05 -> Hvordan gange to tall på enda en (av og til) lur måte?

 • Mattetips 04 -> Hvordan gange to tall på en (av og til) lur måte?

 • Mattetips 03 -> Hvordan regne prosent på en (av og til) lur måte?

 • Mattetips 02 -> Hvordan avgjøre om et tall kan deles på 7?

 • Mattetips 01 -> Hvordan avgjøre om et tall kan deles på 3?

Enkelt og fleksibelt

Alle abonnementene starter med en 10 dagers prøveperiode. Det er ingen kostnader hvis du avslutter abonnementet i denne perioden.

MÅNEDLIG - Ordinær pris

99 kr

For 99 kr per måned får du tilgang til alle kurs og alt av innhold som til enhver tid er tilgjengelig hos Raske Nettkurs.

Start 10 dagers prøveperiode

KVARTALSVIS - Spar 16 %

249 kr

For 83 kr per måned får du tilgang til alle kurs og alt av innhold som til enhver tid er tilgjengelig hos Raske Nettkurs.

Start 10 dagers prøveperiode

HALVÅRLIG - Spar 33 %

399 kr

For 67 kr per måned får du tilgang til alle kurs og alt av innhold som til enhver tid er tilgjengelig hos Raske Nettkurs.

Start 10 dagers prøveperiode

ÅRLIG - Spar 50 %

599 kr

For 50 kr per måned får du tilgang til alle kurs og alt av innhold som til enhver tid er tilgjengelig hos Raske Nettkurs.

Start 10 dagers prøveperiode